• Lara

7 dingen die ik als zwanger mis

Bijgewerkt: 3 mrt 2019

Wat hou ik van zwanger zijn! Het feit dat er een klein meisje in je buik groeit en dat je elke dag overal mee naar toe kunt nemen. Nu is ze nog alleen maar van jou en moet je ze lekker met niemand anders delen. Het is puur genieten als je ze voelt bewegen, de kleine stampjes en de interactie die je al krijgt als je je hand op je buik legt, ...En ik weet als ik morgen moet bevallen dat ik dit allemaal nog harder mis en alles romantischer en mooier maak. Maar zwanger-zijn is ook zwaar, soms heel zwaar!

Hier zijn 7 dingen die ik enorm mis sinds ik zwanger ben.


1. Mijn energie

Bij mijn eerste zwangerschap kreeg ik de derde maand tot maand 7 een enorme energieboost. Deze keer is die jammer genoeg uitgebleven. Ik ben altijd moe en sleep me soms door de dag. Ik weet echt letterlijk niet meer wat het is om achter mijn kind aan te hollen in de tuin, op de grond spelen met Philippa want ik geraak met moeite terug recht, of even snel uit de zetel springen en iets gaan halen in de frigo. Nee hoor, ik moet echt alles bij mij in de buurt leggen want uit de zetel geraken is een uitdaging. Ik rol meer dan dat ik spring.


2. Rauw vlees

Ik ben een echte carnivoor. Mijn lievelingseten op restaurant is rundscarpaccio, steak tartaar of een filet pur, saignant gebakken. Ik droom soms echt van een lekkere rundscarpaccio of een broodje américan.


3. Shoppen

Als je pas zwanger bent, is dat geweldig om online sites af te schuimen om zwangerschapskledij te kopen. Maar naar het einde toe, kan je die buik nergens meer fatsoenlijk inproppen. Nu hangt de zomercollectie in de winkels en wil ik al de nieuwste hypes al dadelijk in mijn kast hebben hangen. Alleen weet ik niet hoe mijn lichaam eruit gaat zien na de zwangerschap. Dus ik zou niet weten welke maat ik moet kopen. En dat brengt me ineens naar puntje 4.


4. Mijn figuur

Oh wat mis ik mijn normaal lichaam. Ik ben wel realistisch genoeg om te beseffen dat dat niet dadelijk gaat terugkomen nadat ik de baby gekregen heb. En begrijp me niet verkeerd, ik ben dolverliefd op mijn bolle buik! Toch schrik ik soms als ik voor de spiegel sta. Mijn taille is weg, van opzij lijk ik een "giant" en als ik naar beneden kijk, kan ik enkel mijn tenen zien.

5. Hakken dragen

Mijn vriend vindt hakken op en top vrouwelijk en super sexy. Ik heb jammer genoeg al enkele maanden geleden mijn hakken moeten inruilen voor gemakkelijke sneakers of platte laarzen. Sorry lieve schat maar zelfs met sneakers waggel ik rond en ga ik zo traag als een slak. Nog even geduld, terug wat oefenen en ik kan weer naast je paraderen.


6. Alcohol

Ik ben heus geen alcoholieker en ik mis een glaasje wijn of cava ook niet echt. Maar ik mis de gezelligheid en de ongeremdheid er rond. Met vriendinnen afspreken, een Gin Tonic nippen en mekaar je diepste geheimen vertellen. Lekker op restaurant gaan en een fles rode wijn bij je eten bestellen, om daarna wat tipsy naar huis te waggelen.


7. De laatste en misschien wel de meest belangrijkste: doorslapen

Alhoewel dat sinds ik mama geworden ben sowieso al wat overroepen is, mis ik het af en toe doorslapen. Philippa slaapt over het algemeen wel goed. Tot haar 2 jaar hebben we hier echt niet veel problemen mee gehad en daarna werd ze wat pittiger. Maar nu met mijn bolle buik slaap ik echt slecht. Ik moet tot 5 keer naar de wc 's nachts en geraak dan onmogelijk terug in slaap. Of mijn dochter roept me wakker, ze wil dat ik nog even vertel waar wie op dit moment is, vooraleer ze weer in een diepe slaap belandt en ik weer uuuuuren naar het plafond kan staren. Slaap is echt heilig! En ik weet met een pasgeborene dat dit niet dadelijk zal veranderen. Maar het verschil is dan wel, als ik kan slapen, slaap ik want mijn buik zit niet meer in de weg en de zwangerschapskwaaltjes zijn verdwenen.

1,171 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara