• Lara

72 bange uren

Bijgewerkt: 3 mrt 2019

Vandaag zijn wij 32 weken en 5 dagen in volle verwachting van ons kleintje. 

Eind vorige week liet ze plots merken dat ook zij niet veel langer meer kon wachten om óns te ontmoeten.

Het relaas van een bewogen week/weekend...

Donderdagochtend stond ik op met een raar gevoel. Niet meer of niet minder dan dat. Ik voelde me anders. Doorheen de dag vertoefde ik op de zetel en was ik gewoon moe. Ik vroeg me af of dit gevoel normaal was of was ik misschien gewoon lui van al dat zitten? Een zeurende pijn in mijn onderrug bleef me in de weg zitten en tegen de middag twijfelde ik even om naar het verloskwartier te rijden. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn. Maar een stemmetje in mijn hoofd zei dat ik me niet moest aanstellen en dat ik waarschijnlijk gewoon overdreef. 's Avonds kwam mijn vriend van zijn werk en vertelde ik hem hoe anders ik me gevoeld had heel de dag. Voor hem was het meer dan duidelijk, wij gaan naar het ziekenhuis.In het ziekenhuis legde ze me aan de monitor en vroegen hoe het met me ging. Buiten wat last van pijn in de onderrug en overdreven vermoeidheid, was alles in orde. Op de monitor was al snel te zien dat ik om de 4 minuten weeën kreeg. Een inwendig onderzoek bevestigde ook dat mijn baarmoederhals bij elke wee nog maar 1,3 cm was. De shock was groot. Ik moest sowieso in het ziekenhuis blijven tot zondag en ik kreeg longrijpers en weeënremmers. Hierdoor zou mijn baarmoeder rustiger worden en als het een vroeggeboorte zou worden, dan hadden haar longetjes toch al een boost gehad.

Vrijdag om 4u begon de zeurende onderrug pijn opnieuw. De paniek sloeg me om de oren maar ik probeerde me te kalmeren. Om 6u heb ik de vroedvrouw geroepen en hebben ze me weer aan de monitor gelegd. Weer om de 4minuten weeën, maar nog niks om me zorgen over te maken, ik moest gewoon afwachten. Tegen de namiddag was alles gekalmeerd en zaterdagochtend mocht de infuus eruit.ZONDAG ! Joepie, ik mag naar huis. Het gemis van mijn dochter is enorm groot. Ik heb al heel wat tranen gelaten omdat het als moeder voelt alsof je je kind in de steek laat. Maar ik hou me sterk voor ons ander meisje. 's middags had ik de indruk dat de harde buiken weer heviger waren, maar ik hoopte nog dat ik het me inbeeldde. Om 17u legde ze me aan de monitor en als deze goed was, mocht in naar huis. Tevergeefs ... Ik had om de 2 à 3 minuten weeën. Mijn wereld stortte in. Daar zit je dan, in je kamer, helemaal alleen, barstende hoofdpijn van je op te winden, tranen die non-stop over je wangen rollen, ... je babietje mag nog niet komen, niet nu. Terwijl je vriend zich thuis zorgen zit te maken maar niks kan doen want je heb een peutertje dat lief ligt te slapen. 

Ik kreeg druppels om de baarmoeder te kalmeren en na een dik half uur begonnen deze aan te slaan. Wat een opluchting. Een paar uur later was mijn buik helemaal stil en ben ik als een blok in slaap gevallen.Gisteren werd ik nogmaals aan de monitor gelegd en daar was weer te zien dat ik om de 5 à 6 minuten weeën had. Je weet dat je in goede handen bent maar ergens in je hoofd heb je dat bang stemmetje, dat je liever niet wilt horen. De gynaecoloog deed nogmaals een inwendig onderzoek en dat zag er heel goed uit. Mijn baarmoederhals was nog steeds stabiel en ik had geen opening. Dus ze besloot me naar huis te laten gaan.

Dolgelukkig maar ook een beetje bang zit ik nu thuis. Ik doe letterlijk niks, buiten opstaan om naar het wc te gaan, ontbijten met mijn dochter en wat uit de frigo te gaan halen om te nibbelen. Ik wil ze nog zo lang mogelijk bij me houden en dat gaat nu voor op alles. Ik heb echt een knop moeten omdraaien. Ik kijk niet naar de rommel, ik sta niet op voor kleine stommiteiten, ik neem maar 1x per dag de trap naar boven, ... Alles om mijn kleine meid zo lang mogelijk bij me te houden, om haar de beste bescherming te bieden zolang mijn lichaam het nog toelaat.


Vandaag 32weken en 5 dagen ... elke dag, is er eentje gewonnen.1,100 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara