• Lara

Brief aan Philippa

Bijgewerkt: 3 mrt 2019Dag grote lieve schat van me,


Al meer dan 2 jaar en half ben je in ons leven. Het beste wat we ooit gedaan hebben. Jij hebt van mij een fiere mama gemaakt en daar ben ik ooooh zo blij om.  De laatste weken probeer ik ook extra van je te genieten want binnenkort ga jij mij moeten delen met je kleine zus. 


Wat ga je dit fantastisch goed doen. Op school zeggen ze nu al hoe lief je voor andere kinderen bent. Je helpt hen met hun handschoenen of jas aan te doen. Altijd luister je goed naar de juf en ben je eerder een rustig meisje die af en toe haar kuren heeft. Maar thuis ben je een echte rebel, een doorzettende dwarsligger. Het lijkt dat al je goed gedrag in de school er thuis allemaal uit moet. 


Ook ben je een eeuwige onderhandelaarster. Elke dag opnieuw probeer je je tutje mee naar beneden te smokkelen met het smoesje dat je het enkel eventjes gaat vasthouden. Je wil ook maar 1 koekje en dan ga je echt heel braaf zijn, hoor. En zo wind je vooral de grootouders om je vinger en krijg je altijd je zin. 


Met je Bambi ogen kan je ons aankijken en hebben zelfs wij het moeilijk om NEE te zeggen. 


Eten blijft een strijd. Je bent dol op pasta, pizza en patatjes. Groenten eet je enkel onder de puree gemixt en oh wee als er ergens een stukje in zit. Elk brokje dat rood of groen is, wordt nauwkeurig uit je bord gepeuterd. 


Je kan sinds enkele weken enorm goed alleen spelen. Als kleine baby kon je je al goed bezighouden maar nu hoor ik je een heel rollenspel opvoeren met je pop. Alles wat mama en papa gezegd hebben, wordt mooi nagespeeld en pop wordt veel in de hoek gezet. Daarnaast ben je dol op duplo, kassa’tje spelen en koffie of taart maken in je IKEA keukentje. Uren kunnen papa en ik naar je kijken en glunderen van fierheid. 


Onze slaap is heilig maar jij durft die hier en dan eens stevig te verstoren. Over het algemeen ben je een goede slaper. Maar van je 2 jaar tot een maand geleden was je een nachtbraker. Je kon wel 5x wakker worden per nacht en komedie spelen. Soms wisten we niet of je nu echt pijn had aan je been of dat je gewoon tussen mama en papa in het grote bed wou liggen. Gelukkig is sinds kort de rust wat teruggekeerd. 

Heel af en toe word je wakker ‘s nachts en roep je: mamaaaa, ik ben wakker. Ik heb al heel goed geslapen hoor. 


Lieve Philippa, binnenkort word je grote zus en je gaat dat geweldig doen. Blijf maar lekker dat klein dwarsliggertje met haar Bambi ogen dat het zo goed kan uitleggen. 


Wij houden ontzettend veel van je. 1,192 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara