• Lara

Brief aan Philippa II


Allerliefste schat van mama,


Het is ondertussen een jaar geleden dat ik je jou een brief schreef. Vlak voordat je grote zus werd. Ik wist dat je die rol heel serieus ging nemen en super goed ging doen. En mama had weer maar eens gelijk.


11 maanden geleden werd je grote zus en dit was liefde op het eerste gezicht. Het moment dat je het ziekenhuis binnenwandelende was je al zot en verliefd op je kleine "zjattige" zus (zoals jij schattig zegt). Nog steeds wijk je niet van haar zijde en als mama boos wordt op Romée omdat ze weer maar eens iets op de grond gooit. Wijs je mama even terecht: "Mama, Roméetje is nog maar een baby, daar mag je niet kwaad op zijn." Waarop ik antwoord: "Maar mama is toch ook soms kwaad op jou als je iets doet wat niet mag?" Zonder twijfelen antwoordt ze: "Dat vind ik niet erg, ik ben geen baby meer".Je weet beter dan wie wat je wilt en wat er in je omgeving gebeurt. Je onthoudt elk klein detail en kan die maanden erna nog navertellen. Je kent je vriendjes van je klas met de voor- en achternaam en je weet wie wat gegeten heeft in de eetzaal.

Lieve schat, je hebt niet alleen de mooie bruine ogen van je papa. Je trekt er ook enorm op in de kleinste details van manier van doen en zeker met je merkwaardig goed geheugen.


Uiterlijk ben je dan weer helemaal je mama, je weet welke kleren je wilt dragen en welke niet en je kan al shoppen en keuzes maken als een 12-jarige in de winkel. Mama heeft al niet veel meer in de pap te brokken.


Eten blijft nog steeds een eeuwige strijd. Buiten pasta, pizza en patatjes eet je nu ook graag gerechten met rijst en couscous. Maar OH WEEEE als daar een stukje groenten in zit.


Op school heb je veel bevestiging van je juf nodig en wijk je niet van haar zijde. Ook dit begint stilaan te veranderen. Je zelfvertrouwen groeit en dit kan ik als mama alleen maar enorm aanmoedigen.


Het liefst speel je met je zusje of in de buurt van haar maar daarnaast hou je ook van winkeltje spelen. Dan ben je altijd Nora, Sonja of Rien. Je gaat zo op in je rollenspel. Er komen altijd een hoop baby's aan de pas, wat huisdieren met gekke namen en zo speel je uren in je eentje. Maar altijd met kleine zus in de buurt.

Daarnaast hou je van kampen bouwen met papa, verstoppertje spelen en tekeningen maken. Je vraagt ook elke dag of we "iets gaan doen of iemand gaan zien". Je bent al een even harde brats zoals uw mama en papa!


Op 6 december legde je je 5 tutjes mooi op een rij op je bord, om mee te geven aan de Sint. Zo hadden de baby Pieten ook een tutje en dit was OK voor jou. Zonder zeuren, wenen of duizenden vragen gaf jij je tutjes af. Alsof je nooit met tut geslapen hebt. Mama en papa vreesden voor de grootste drama en slapeloze nachten, maar jij verbaasde iedereen.


Kleine snoep, wat zijn wij zot van je lange verhalen met veel fantasie, je knuffels en je overdreven enthousiasme. Blijf zoveel liefde geven, blijf in sprookjes geloven en blijf altijd in jezelf geloven.


Wij houden ontzettend veel van je.1,646 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara