• Lara

Brief aan Philippa IIIDag lieve dochter,


We zitten al bijna 3 weken met ons vieren thuis. Op 14 maart kondigden ze de alom bekende corona-maatregelen aan. Papa mocht voor zijn job niet meer de baan op en moest telewerken, en mama wrong zich in bochten om de zorg op Nana te combineren met jullie.


Ik geef toe, deze mama schrok en sloeg even in paniek. Wat moest ik met mijn 2 meisjes elke dag doen? Hoe moest ik dit aan jou vertellen? Hoe zou jij dit opnemen? Mijn kleine grote, gevoelige meid...


In het begin weende je heel veel omdat je alle oma's en opa's niet meer mocht bezoeken. Je vond het oneerlijk en vroeg keer op keer wat Corona was, maar je bent plichtbewust en nam alles heel strikt. Je wist al heel snel waarom je de buurjongen niet mocht zien en nam afstand. Je begreep ook waarom je niet mee naar de winkel mocht, ... en als de grootouders aan de deur kwamen om iets te brengen, bleef je veilig op 2 meter afstand. Zonder dat ik er iets moest van zeggen, zonder dat ik je er moest aan herinneren.


De eerste 2 weken waren de moeilijkste. Iedereen moest nog wat wennen aan de situatie. Ook ik wist soms echt niet wat ik met jou moest aanvangen. Je was boos, ambetant en tegendraads. Je gaf op alles een antwoord terug, je probeerde alles naar je eigen hand te zetten en dit eindigde altijd in tranen. Voor jouw papa en mij was het vaak een raadsel hoe we je konden troosten. Als we je vastpakte om te knuffelen, wou je dit niet. Ook boos zijn, hielp niet. Het enige wat je rust gaf, was je terugtrekken in je eigen kamer. In alle rust spelen met je barbies en knuffels. Even weg van de drukte, op je eentje. Ik was er eerst niet zo voor te vinden want het is op de 2e verdieping, maar het deed je zo goed. En mij ook. Nu ga je wanneer je wil even alleen naar boven en kom je altijd goed gezind en vol verhalen terug naar beneden.


Verder ben je nog steeds die fantastische zus die je 2 jaar geleden bent geworden. Je neemt Romée mee op sleeptouw naar jouw grote fantasiewereld. Je zus heeft grotendeels door jou al zoveel bijgeleerd de laatste weken. Je leest boekjes voor, oefent woordjes, legt alles wel 100 keer uit tot ze het snapt, helpt haar met haar kleren aandoen, helpt haar van de stoel af, trapje op en trapje af en noem maar op.


Lieve Philippa, deze lockdown heeft ons nog closer gebracht. Je bent een uniek, temperamentvol meisje dat moeilijk te doorgronden is. Ik leer elke dag bij. Sinds ons leven drastisch in "slow down" is gegaan, heb ik ook meer geduld en dat doet ons allen deugd. .Vergeet nooit dat je MIJN grote schat bent.

Wat ben ik fier op jou.


Ik hou zo ontzettend veel van jou.


Liefs

Je mama

5,289 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara