• Lara

CEO van mijn gezin

Wij, mama’s houden de boel draaiend. Misschien is het bij jullie anders maar hier lijkt alles als een kaartenhuisje in mekaar te vallen als mama er plots niet is voor de avondshift. Ok, laten we eerlijk zijn. Zoiets is hier nog nooit gebeurd. Mama is er altijd. En als ze er niet is dan heeft ze alles perfect voorbereid. We zeggen vaak toch dat een mama niet ziek mag worden. De vrouw zorgt voor het reilen en zeilen van het huishouden, kinderen halen en wegbrengen, eten koken, boodschappen doen, rekeningen betalen, cadeautjes kopen, playdates inplannen, … Moesten we er plots niet meer zijn, zou mijn vriend dat waarschijnlijk zonder problemen overnemen. Maar er wordt gewoon altijd gerekend op mama.


Teamwork

Mijn vriend en ik vormen een super team. We vullen elkaar aan en communiceren goed zodat alles hier bijna altijd lekker vlotjes verloopt. Zonder mijn vriend zou ik het fort niet kunnen rechthouden en zou het wat wankelen. Zonder mij zou het fort misschien af en toe al eens instorten.

Agenda

We hebben een digitale agenda waar zowel zijn werk, mijn werk en alles van mijn blog wordt ingeschreven. Ook wanneer de kinderen naschoolse activiteiten hebben of ze naar de grootouders gaan. Moesten we dit niet van elkaar weten, dan zouden er vaak misverstanden zijn. Voor we een vriendinnenavondje of mannenavond plannen, checken we altijd even bij elkaar of dit voor de andere lukt.


Food is life

Dit het de grootste uitdaging vind ik zelf. Mijn vriend sport 4 keer per week en eet hierdoor ook veel gezonder en meer proteïnen dan wij. Voor hem voorzie ik heel veel zalm, kip, tonijn en massa’s groenten. Omdat mijn kinderen niet alles eten, kook ik voor hen apart. Vaak iets simpels zoals spaghetti, puree met groenten, gebakken patatjes, worst, … Ikzelf eet ofwel mee met de kids ofwel later als ze slapen met mijn vriend. Dit wil zeggen dat ik heel wat uren in de keuken doorbreng.


Datenight

We proberen ze in te plannen en de ene maand gaat dit al makkelijker als de andere. Wij doen altijd beroep op de grootouders omdat we het nog niet aangedurfd hebben om een babysit in te schakelen. Een onbekende in huis, schrikt ons precies nog wat af. Doordat we enkel de grootouders vragen, beperkt dit wel een beetje onze datenights.


Naschoolse activiteiten

Die zijn er momenteel nog niet. Een beetje bewust omdat de oudste na school doodmoe is en de prikkels zijn vaak heftig voor haar. We gaan wel vaak op playdates met vriendinnen en hun kinderen of eens weg met andere instamama’s.


Parttime of fulltime werken?

Ik werk fulltime voor mijn mama maar dit geeft me de mogelijkheid om zelf mijn uren te bepalen. Ik moet niet standaard van 9 to 5 aanwezig zijn bij haar en soms zit ze gewoon ook gezellig bij ons thuis. Dit geeft me de mogelijkheid om alle taken van huishouden enzo op mij te nemen. Mijn vriend werkt fulltime waardoor hij soms later thuis is of nog vanalles moet doen vlak voor de kinderen gaan slapen. Wij hebben bewust gekozen voor een traditioneel rollenpatroon en dat werkt hier perfect. Maar vergeet niet, hij kan perfect koken, de was insteken en het huis poetsen. Vaak maken we er dan een gezellig teamworkje van en doen de meisjes mee.


Hoe zit dat bij jullie thuis?

Pictures by Studio Al'Or

1,321 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara