• Lara

Chaotisch kan ook perfect zijn.

Hallo, ik ben Lara en ik ben geen perfecte moeder. Al streef ik hier hard naar, het is onmogelijk om een super mama te zijn. The daily struggle is real. Van gezond ontbijt, netjes aangekleed, op tijd op school, beleefde kinderen, proper huis, opgeruimd speelgoed en lege wasmanden.


Ik ben van nature een chaoot en laat vaak alles rondslingeren. Ook geef ik toe dat ik soms echt te lui ben om iets terug op zijn plaats te leggen, waardoor het na een paar uur lijkt alsof ons huis echt ontploft is. 's Avonds kruipen mijn vriend en ik doodmoe in de zetel, kijken ons huis rond en komen tot het besef dat het te klein is. Of is het gewoon te rommelig? Waar is die perfecte moeder, die nu opspringt en ervoor zorgt dat heel haar huis spik en span is. Ik ben de hele dag thuis geweest en heb opgeruimd maar het is hetzelfde als dweilen met de kraan open. Ok, ik geef toe ik ben geen huisvrouw maar ik probeer.

Ik sus me met de gedachte dat een perfecte mama niet bestaat en dat we allemaal maar wat doen. De ene is nu eenmaal beter in opruimen en alles netjes houden, de andere in gezond koken, uren spelen met je kinderen of noem maar op.

Vandaag lag ik weer in de knoop met:

De was:

Een heerlijkheid als de wasmanden leeg zijn, maar laten we realistisch zijn dit gebeurt nooit. Er is altijd nog een vuile zakdoek, sok of kledij dat ergens rondslingert. Hoeveel was kan je op een week doen? We zitten hier met 2 kids, een mama die vaak in jeans en pull rondloopt, een papa met een job waarbij een hemd vereist is en hij gaat daarnaast ook nog eens 4x (ja 4) sporten. Daarbij komen dan nog eens alle lakens, handdoeken, af en toe een jas, ... noem maar op.

Sinds kort hebben we wel een Indesit droogkast die overuren draait. Mijn life saver, want hij kan alles aan. Zelfs jurkjes van mij en delicate spullen gaan de droogkast in en komen er allemaal perfect uit. Dit bespaart me enorm veel tijd want laten we eerlijk zijn. De was ook nog eens ophangen en laten drogen is een no go.

Nog enkele top must have dingen aan mijn nieuwe droger:

  • Programma 45: Het Fast45-programma droogt uw kleding in slechts 45 minuten, voor al die jurken die op het laatste moment nog gewassen moeten worden!

  • Easy Mix: gemakkelijk mengen van 3 soorten was.

  • Push and dry

  • Schoenenrek: zo kan je zelfs je sportschoenen in je droger steken.

De afwas

Voor we kinderen hadden, draaide onze vaatwasser misschien 1x om de 2 dagen. Nu ik 2 kleine dametjes heb rondlopen, die constant honger hebben, staat dat ding meerdere keren per dag aan. Ik zou kleine afwasjes zelf tussendoor kunnen doen, maar daar ben ik wat lui voor, hahaha.


Huis op orde

Kan iemand mij helpen? Hoe doen jullie dat? Waar steken jullie al dat speelgoed? Hoe groter ze worden, hoe groter de rommel precies. Vroeger speelde Philippa met wat houten blokjes en puzzels. Nu hebben de beide meisjes een hele collectie poppen, inclusief poppenwagen, bedje, eetstoel, badje, ... Daarnaast zijn ze dol op koken dus het IKEA keukentje is vast meubilair geworden met alle toeboren erbij. Ze houden ook nog eens van bouwen, Duplo, puzzelen, Frozen, Bumba, veel knuffels, tekenen, knutselen, Play Doh, ... Oh hellup, ik krijg het allemaal niet gestockeerd. Van het moment dat ik beslis om een deel naar de kelder te brengen, is dit weer het enige waar ze op dat moment mee willen spelen.


Engelengeduld

Door de jaren heen heb ik heel wat geduld gekregen. Inademen en even je ogen sluiten vooraleer ik een antwoord geef, doet hier ook wonderen. Maar wat kunnen ze het bloed onder je nagels uithalen. Mijn oudste heeft een doorzettingsvermogen x10, alhoewel ik dit een fantastische eigenschap vind, haat ik het als ze iets wil dat ze niet krijgt. Haar motto is dan ook: "Ik blijf het gewoon vragen, ooit gaat ze toegeven".

Mijn jongste daarentegen is een makkelijk kind, maar vergeet niet ze is bijna 2 en zegt constant NEE.


Maar ook aan deze dag komt een einde. Morgen weer opnieuw, vol frisse moed en als deze mama dan geen slapeloze nacht achter de rug heeft, gaat dit ietsje beter. Mijn huis mag er dan bijliggen als een werf, voor mijn kinderen ben ik wel de meest geweldige mama die er is, en ook nog eens de allerliefste.
1,523 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara