• Lara

Help mijn kleuter slaapt nog met een luier.


Omdat er velen onder jullie met dezelfde vragen zitten en vroegen om alles te delen, heb ik alle info van jullie in een blogje gegoten. Gewoon alle ervaringen en tips.


Eerst en vooral dikke merci aan alle lieverds die de moeite namen om uitgebreid te antwoorden en me een hart onder de riem staken.


Mijn dochter is 4,5 jaar en maakt nog helemaal geen aanstalten om me 's nachts wakker te roepen omdat ze moet plassen. Nee, ze slaapt zo enorm vast dat ze zelfs denkt dat ze geen pipi heeft gedaan. 's Morgens staat ze dan fier op om te roepen dat haar luier nog steeds droog is. (Terwijl haar luier helemaal vol zit.)

Ieder kind is anders maar na een tijdje begin je toch te twijfelen. Ouders en grootouders die luidkeels roepen dat hun kinderen droog zijn op 3 jaar. Dat het de maatschappij is die nu lakser is geworden en dat wij mama's gewoon minder bezig zijn met ons kind dingen aan te leren dan vroeger. Alles is hier de revue gepasseerd en de enige die zich hierover slecht voelt, ben ik natuurlijk.


We hebben geprobeerd, hoor. 's Nachts de pamper uit, haar voor dat wij slapen gaan op het potje zetten, minder laten drinken, ... Maar ze maakt de klik maar niet.


Nu hoorde ik dat 's nachts droog zijn heeft te maken met het rijping systeem van het zenuwstelsel. Een volle blaas moet een signaal geven/stof vrijkomen en daar moet ze wakker van worden. Gebeurt dit niet, dan is je kind er gewoon nog niet klaar voor.


Toch zijn er kleine aanpassingen die je kunt doen:

- geen melk meer voor het slapen

- overdag goed drinken en na 16u afbouwen

- stickersysteem

- voor het slapen gaan goed plassen, benen in 90°

- erover praten

- met blote poep laten slapen en wegwerkmatrasbeschermer (Kruidvat)

- pamperbroekje aan en potje in de kamer


DON'T

Je kind wakker maken en haar/hem op het potje zetten als jullie gaan slapen. Wij hebben het hier zo even gedaan en ik vond het vooral enorm zielig om zo een slapend popje op de wc te zetten. Ok, ze plaste goed en we waren weer even gerust. Maar het geeft blijkbaar een fout signaal naar de hersenen. Ze moeten dit zelf onder controle krijgen en zelf die volle blaas aanvoelen.

Bereik je eindelijk na 5 nachten een droge luier, dan kan je een vreugdedansje doen en de luier uitdoen. Maar voor nu gewoon terug lekker die luier aan en slapen.

Eens ze 7 jaar zijn en nog altijd niet droog zijn 's nachts kan je ermee verder gaan.


En zoals ik vaak zelf denk en duizend keer tegen mijn vriendinnen zeg: a MAMA KNOWS BEST.
1,627 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara