• Lara

Hoe entertain ik mijn peuterpuber?

2 maanden met 2 kleine kids is een hele uitdaging. In mijn hoofd is het allemaal rozengeur en maneschijn maar na dag 4 wist ik al dat dit zwaarder ging zijn dan fulltime werken. Mijn dochters leven nog niet echt op hetzelfde ritme waardoor ik heel de tijd bezig ben met ofwel 1 of 2 kinderen. Hierdoor is mijn huis een puinhoop en loop ik soms nog in pyjama rond om 12u. Dan zegt mijn oudste dochter: "Mama, je hebt nog steeds je yamie aan en zusje en ik al onze kleren. Zo kan je wel niet buiten hé mama." Ik weet het kleine wijsneus, als jij nu eens langer dan 5 minuten alleen kon spelen.

Gelukkig heb ik een aantal toppers die hier steeds hielpen tijdens de grote vakantie.


Mijn grootste troef is "Roodkapje". Mijn oudste dochter is in de ban van Roodkapje en de boze wolf. Je zou denken dat ze het verhaal angstaanjagend zou vinden als de boze wolf zowel grootmoeder als Roodkapje in 1 hap opeet. Nee hoor, Philippa vindt het geweldig. Mijn vriend en ik vertellen het verhaal wel 15x per dag en ze luistert elke keer even geïnteresseerd.

Het verhaal wordt hier dan ook vaak na gespeeld met een roodkapjeskostuum, een mandje, ... Tot een paar weken geleden ik de geweldige ontdekking deed van het spel "Roodkapje" van Smart Games. Een spel ontworpen voor de allerkleinsten die de weg naar grootmoedershuisje moeten vinden.

Samen zoeken we steeds de weg naar grootmoedershuisje. Ze is nog iets te jong om het alleen te spelen maar met een beetje hulp vindt ze al snel de goede weg. Ook kan ze uren gewoon een rollenspel spelen met Roodkapje en de boze wolf en natuurlijk kan dat alleen maar als ze zelf verkleed is


Ze is dol op samen koken. Ik begin steeds vroeger met koken zodat ik alle tijd van de wereld heb om samen met haar alles te doen. Zo mag ze de bloem afwegen om pannenkoeken te maken en alles goed roeren, de groentjes die ik gesneden heb mag ze samen in een kommetje doen, saus mee maken, patatjes en vlees voorproeven, ... Eigenlijk is het een poging om haar zo alles te laten proeven en misschien dat ze aan tafel dan wat beter zou eten. Maar nee hoor, ze wil nog steeds geen groentjes (ze noemt het fruitjes) op haar bord en ze prutst heel nauwkeurig alles eruit wat ze niet wil eten.


We hebben deze vakantie al heel wat mooie prachtige dagen gehad en daar ben ik de weergoden zeer dankbaar voor. Daardoor konden we vaak buiten spelen en geef het kind wat water en een zandbak en ze is zoet voor het komende uur. Ze is ook op een leeftijd gekomen dat ze niet meer alles in haar mond stopt, dus ik moet ze niet nauwlettend in het oog houden.Als het eens slechter weer is of veel te heet buiten is om te spelen, dan knutselen we. We plakken stickers, tekenen samen zonnetjes, huizen en draken, stempelen, knippen, ... Het liefst van al, gebruikt ze hiervoor mama's boeken of haar agenda, ze heeft een kast vol tekengerei maar steeds wil ze gewoon een balpen om te tekenen of iets van mama. Het is alsof die kleine peutertjes aangetrokken worden tot alles wat net niet mag.

Wat ook wel heel goed helpt is een tweede kind, hahaha... Ja hoor, een zusje voor Philippa is echt een schot in de roos. Ze is de beste grote zus van de wereld, zorgt ervoor dat Romée niks te kort komt, maakt haar aan het schaterlachen, leest verhaaltjes voor, deelt haar speelgoed, legt alles wel 100x uit aan haar, ...

Toen Romée een paar weken geleden haar eerste tandje kreeg was ze zo fier. Ze riep naar iedereen dat Romée een tandje had en ging met haar beide handen in de mond om de tand aan iedereen te tonen.

Philippa vroeger: "Romée mag nog niks eten want ze heeft nog geen tandjes, enkel melk" Philippa nu: "Maar ze mag wel nog steeds geen koeken eten want ze is nog een baby" Heerlijk die kinderuitspraken!!


Daarnaast lezen wij heel veel verhaaltjes, kijken we samen Disneyfilms, dansen we op schlagermuziek, doen we theemomentjes als we een stukje fruit eten, gaan we samen naar de speeltuin, wandelen of winkelen, ...


Mama is daarna wel kapot, niet gewoon het type van "ik ben een beetje moe", nee je kan mij om 20u letterlijk bijeen vegen.
577 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara