• Lara

Hoera, één jaar!Één jaar Romée, één jaar met twee prachtige dochters, één jaar mijn handen bomvol, één jaar eindeloos veel lawaai en rommel in huis en één jaar nog meer liefde in mijn leven.


Omdat we bij de eerste verjaardag van Philippa drie jaar geleden een cake smash deden, kon ik niet anders dan voor dochter nummer twee hetzelfde te organiseren. Deze keer ging ik het allemaal zelf doen: van taart en decoratie tot foto’s maken.


Cake smash

Ik hoor je denken: cake smash? Dat is een trend die overgewaaid is uit Amerika en zoals bij alles wat uit Amerika komt overgewaaid geldt ook hier het motto ‘hoe vettiger, hoe prettiger’. Je éénjarige mag dan immers een taart opeten en letterlijk smashen, oftewel verpletteren. Dat gaat van voorzichtig pietepeuteren naar volledige handen of gezichten in de slagroom.

Een week na haar verjaardag, op zondag 17 maart, werd er gefeest en nodigden we de hele familie uit. Sinds ik kinderen heb, laat ik mijn creativiteit de vrije loop. Ik doe niets liever dan een thema voor hun verjaardagsfeestje kiezen en alles tot in de puntjes voor te bereiden. Deze keer zou het thema ‘zwanen’ worden: veel wit, opgeleukt met hier en daar wat kleurrijke lentefrisse elementen.


Versiering

De aankleding voor de cake smash kan je helemaal zelf doen. Ik koos voor decoratie-ringen van weddingdeco en decoreerde ze met nepbloemen (AVA en IKEA). Ik bestelde bijna alles bij partydeco en kocht hier en daar nog wat losse dingen die ik mooi vond passen bij het geheel.

Ik bakte zowel de taart van de cake smash als die van het feestje zelf. Maar ik maakte het mezelf wel makkelijk: met een simpel receptje toverde ik twee keer een mooie taart tevoorschijn.

Recept

Biscuittaart:

- 200 gr suiker

- 200 gr zelfrijzende bloem

- 5 eieren

Oven verwarmen op 180 graden. De eieren en suiker mixen en daarna de 'gezeefde' bloem toevoegen. Alles in een taartvorm van diameter 20cm, eerst goed invetten en de oven in. Ongeveer 35 minuten erna is hij klaar. Ik prikte even met een breinaald erin. Als er niks blijft plakken is hij gereed. Zo maakte ik er 2.

Voor de topping en tussen de taart:

- 750 gr mascarponekaas

- 120 gr suiker (gewone of bloemsuiker)

Mixen maar.

Voor de taarten allemaal even groot te snijden, gebruikte ik een taartsnijder. Daarna tussen elke laag mascarpone en rond de taart ook. Je kan de taart afwerken naar smaak of zicht.


Outfit

Deze outfit stond allang op mijn verlanglijstje en toen ik zag dat ze ook nog eens afgeprijsd was, was het helemaal feest. Natuurlijk kocht ik identiek dezelfde outfit voor fiere grote zus Philippa. Het werd een witte rok van tule en beige trui met opschrift “LOVE” op, beide van Bob and Blossom.

Uiteraard mocht een nieuwe outfit voor mezelf ook niet ontbreken (je jongste wordt maar één keer één, toch?), en ik koos voor een lilakleurig pak van Liv the Label.Cadeau

Op verjaardagen vind ik samen zijn met familie en vrienden belangrijker dan een overvloed aan cadeaus. Dit wil ik graag ook meegeven aan onze kinderen. Daarom hebben we gevraagd om centjes op haar rekening te storten waarmee wij dan één groot cadeau kopen. Natuurlijk kunnen de oma’s het niet laten om toch iets kleins te kopen, en dat vinden we zeker goed. Maar zo beperken we de overload aan cadeaus toch een beetje.


Resultaat

Romée was een stille genieter en at lekker op haar gemak alle macarons van de taart. Echt gesmasht werd er dus niet. Net zoals haar grote zus was Romée een beetje vies van al die taart en vettigheid aan haar handjes. Maar het leverde wel een heleboel leuke foto’s op.

Het was een geslaagde, gezellige verjaardag met veel te veel suiker. Vergis je niet, ik was aan het einde van de dag steendood. Ik heb weer veel te veel zelf gedaan, bakte naast de verjaardagstaart ook nog chocoladecupcakes en een appelcrumble, en ik draaide vers ijs. Mijn kaars was op zondagavond dan ook helemaal uit en ik rolde om 19u met de kinderen mee in bed.Bij de voorbereidingen vroeg ik me vaak af: “Waarom, doe ik dit toch?” Maar het geluk op de snoeten van onze dochters, de voldoening die ik er uiteindelijk zelf ook uit haal én de foto’s die jaren later nog de herinnering aan de eerste verjaardag van Romée levend zullen houden, … Daarvoor doe ik het met plezier!Check Famme.be voor meer foto's


396 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara