• Lara

Kleine schilderijtjes

Dag 13 van #blijfinuwkot.

Het is een uitdaging om mijn meisjes elke dag te entertainen. Tijdens de vakanties stuur ik ze meestal een paar dagen naar de grootouders en/of volgen ze in de buurt een leuk creatief kampje. Zeker niet omdat ik niet bij ze wil zijn, maar wat variatie doet ons alle goed.


Nu kan dit niet. We zijn verplicht om thuis te zitten, in ons huis, onze tuin of een kleine wandeling in de buurt. Elke dag probeer ik 1 uitdaging te doen met mijn meisjes. De ene al wat meer geslaagd dan de andere. Sommigen zijn echt een ramp en dan vraag ik me af: WAAROM?!? En hoe doen al die kleuterjuffen dat? Petje af!


Vandaag was zo geslaagd dat ik hem graag met jullie wil delen.

Ik zag het al vaak op Instagram verschijnen en ging zelf aan de slag.


Wat heb je nodig:

- scheerschuim

- ovenschotel

- kleurstof (dr.Oetker)

- papier

- liniaal : dit hebben wij niet dus probeerden we het eerst met een waterpas. Maar ging niet zo vlotjes. Een duplo plankje daarentegen is een echte hit)


Zo ga je te werk:

Vul de ovenschaal met scheerschuim, druppel en mix naar eigen wil wat verschillende kleuren kleurstof erin.

Druk daarna je blad goed aan tegen het scheerschuim, haal je blad eruit en ga er met je duplo plankje over.

Wij hadden een uur en half dikke pret. Philippa is bijna 5 en na een paar keer oefenen kon ze zich helemaal alleen bezighouden. Ze maakte meer dan 15 verschillende kunstwerkjes. Ideaal om naar al haar vriendjes en familie te sturen want als ze een tekening moet maken is haar concentratie na 5 minuten weg. Dus WIN-WIN als je het mij vraagt.

Hieronder het resultaat:


752 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara