• Lara

Lange autorit met kinderen.

Wij vertrokken 2 weken geleden naar Bretagne met de auto. Hierbij onze tips om de autorit iets makkelijker en vlotter te laten verlopen. Het is ons 4e jaar al dat we met de auto en kind(eren) naar het zuiden vertrekken.

Kies de juiste autostoel!

Wij kozen voor BeSafe van Babymatters voor onze 2 kids.

Waarom? Beide stoelen kunnen vast gemaakt worden met de IsoFix. Romée rijdt tegen de rijrichting in (wat wel 5x veiliger is). Philippa mag vanaf haar 15 kilo op een verhoogd stoeltje zitten maar dat vind ik persoonlijk helemaal niet veilig. De BeSafe autostoel daar kan je vanaf 1m inzitten tot je 1m50 bent. Veilig meerijden tot en met 12 jaar.

Ook leuk is dat de meisjes niet echt naast mekaar zitten maar zijlings zodat ze mekaar goed kunnen zien.

Bescherming

Altijd zonder jas in de auto, maar daarnaast is het ook handig om je kinderen laagjes aan te doen. Als het door de dag te warm wordt, kunnen ze steeds een laagje uitdoen. Word het 's avonds frisser dan kunnen ze laagje per laagje aandoen en neem ook altijd hun favoriet dekentje en knuffel mee.


Zorg voor goede zonnebescherming op de ramen, heb je dit niet, kan je altijd een tetradoek tussen de raam steken. Dit zorgt er ook voor dat ze niet naar buiten kunnen kijken en rustiger worden. Wie weet slapen ze dan wat langer.


Stop tijdig voor een lekkere lunch of gewoon even spelen en ravotten zodat de kinderen hun benen goed kunnen strekken. Plaats je auto in de schaduw.


Entertainment

Spelletjes

Wie zwemt er in de zee? Een spel dat we bijna elke lange autorit spelen. Om de beurt een dier zeggen dat in de zee zwemt. Zo hoor je de grappigste antwoorden en ondertussen leert je kind heel wat dieren bij. Wij hebben ook de variant: wie leeft er op de boerderij?


Ze zijn nog iets te klein om namen of zinnen uit nummerplaten te maken maar wij tellen de blauwe of rode auto's die we tegen komen. Variant hierop is: Wie de eerste gele auto zit, mag de andere een mep geven. Ja ja ook de ouders. :)


Bij oudere kinderen is het ook leuk om dieren op te noemen en het volgende dier moet dezelfde beginletter hebben waar het vorige dier op eindigde. Dromedaris -> Slang -> Giraf, ... dierenketting


Eigen map

Je kan je eigen map uitstippelen met stickers waar we wonen, onze stops tot waar ons vakantiehuisje is. Maar omdat we deze keer in tijdsnood zaten, deden we het anders. Mijn mama, broer en zijn vriendin reden ook naar dezelfde bestemming. Via google maps kan je je locatie delen en zo kan je mekaar volgen. Zien wie waar stopt en voor hoelang. Dit vond P zo interessant dat het haar weer even bezig hielt.


Rollenspel

Philippa speelt het liefst van alles "Juffrouw". Wij zijn dan de kindjes die moeten opletten. Zo begint het altijd, maar meestal eindigt dit in een conversatie tussen haar 2 poppen of 2 mannetjes die ze meeneemt in haar rugzakje. Haar fantasie slaat op hol en wij hebben even rust.


Tekenen

We hebben altijd een tekenblok mee en kleurpotloden (lees GEEN stiften). Zo kan ze zich goed bezighouden.


Vertellen

Hier wil Philippa altijd weten wat we gaan doen, hoe onze bestemming er gaat uitzien, wat eten ze daar eten, ...

We vertellen tot de kleinste details wat we gaan doen als we daar aankomen. Dit geeft in eerste instantie rust zodat ze weet wat er allemaal te wachten staat. Maar het geeft haar ook stof om over na te denken.


Natje en droogje

Wij zorgen altijd voor sandwichen met kaas onderweg, letterkoekjes, rozijntjes en water. Hoe meer ze zich vervelen, hoe meer ze zin hebben om te nibbelen. We proberen ook zoveel mogelijk gezonde snacks mee te nemen maar dat is niet altijd makkelijk.


Meer ideetjes

Playmobil 123: dit is compact dus makkelijk mee te nemen.

Polly Pocket

Raamstickers

Kleur en stickerboek van action

iPad met filmpjes

CD met kinderliedjes of verhaaltjes

Kleurboek met water

Krijtbordboek

Rugzak/oude handtas met nieuwe spelletjes of kleine cadeautjes waarvan ze elk uur eentje mogen opendoen

Tekentafel met stickers

Busy bags (check pinterest)535 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara