• Lara

Op restaurant

Bijgewerkt: 3 mrt 2019Vandaag was zo een dag dat we gewoon geen zin hadden om te koken. Onvoorbereid en halsoverkop vonden we op Paasmaandag nog een tafeltje om lekker te gaan eten. Het leek wel maanden geleden dat ik nog eens was buitengekomen en ik had er echt zin in.


Na 9 maanden uit te kijken naar een rundscarpaccio en een lekkere gin, was dit de ideale gelegenheid om me eens helemaal te laten gaan. Gepakt en gezakt met 2 kinderen, vertrokken we thuis vol goede moed.Eens in het restaurant werden we al snel met onze neus op de feiten gedrukt. 2 kinderen wil zeggen: elke ouder, 1 kind. Je bent constant bezig met ze in het oog te houden en hebt geen moment voor elkaar. Daarbij krijgt onze oudste meestal haar kuren op openbare plaatsen.


Hier enkele overlevingstips voor ouders die het toch een kans willen geven:


1. Op 1 staat zonder fout de Ipad. Alhoewel wij heel hard tegen een Ipad waren in het begin en er alles aan deden om Philippa te entertainen met kleurtjes, verhaaltjes, boekjes, ... zijn we toch gezwikt toen ze 2 jaar was. We hebben het toen zo moeilijk gehad op vakantie in Italië dat onze enige rust de Ipad was. Vanaf toen zat deze automatisch in onze "resto-tas".


2. Kleurtjes en kleurboeken.

Zelf zijn wij hier een hele grote voorstander van. Maar jammer genoeg is onze dochter dit ook vaak beu na 10 minuten.


3. Neem onbekend speelgoed mee.


4. Kies een restaurant met speelhoek.


5. Ga vroeg op restaurant, liefst tegen 17u. Dan is er nog niet te veel volk en moet je als ouder niet stressen en rekening houden met wat anderen zouden denken.


6. Selecteer je restaurant zorgvuldig. Ikea en Lunch Garden scoren zeer hoog. Hier kan je kind ongestoord een woedeaanval krijgen en door het vele lawaai hoort niemand het. Ook heb je hier eten dat de kleintjes lekker vinden.


7. Laat ze al brood, nootjes, broodstengels of chips eten. Een kindermondje is snel gevuld en hierdoor zijn ze eventjes stil.


8. Als je het aandurft om een voor- en hoofdgerecht te bestellen. Zorg dat je kinderen hun eten tegelijkertijd met jouw voorgerecht krijgen.


9. Laat je kinderen thuis. Als je echt wil genieten moet je een oppas boeken.


Hetgeen waar ik nog het meest mee zit, is wat andere mensen denken. Zelf was ik vroeger iemand die met opgetrokken neus kon kijken naar luidruchtige kinderen, terwijl ik dacht: "Kan je ze niet beter opvoeden?" Nu 10 jaar later, zie ik mensen zo naar ons kijken. En wil ik alleen maar roepen: WIJ ZIJN WEL STRENG!

1,270 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara