• Lara

Romée, al 7 maanden.

Toen Romée geboren werd, op 10 maart 2018, kreeg ik duizenden vragen van mama's die ook aan het wikken en wegen waren voor een tweede en mama's die zwanger waren van een tweede.

Hoe is dat nu, 2 kids?

Ik raad het iedereen aan. Maar is dit omdat alles hier toch wel vlot verloopt? Ik heb geen huilbaby, mijn oudste is een droom van een grote zus, de nachten gaan redelijk goed, ... Ik mag het niet helemaal verbloemen.

Onze wereld stond even op zijn kop toen onze 2e prinses geboren werd. Elk kind is anders en we moesten thuis weer een evenwicht zien te vinden, zowel voor Philippa, Romée, mijn vriend en ook voor mezelf. De eerste weken had ik handen te kort en wist ik soms ook echt niet wat ik aan het doen was. Mijn dagen bestonden uit, flesjes geven, baby knuffelen, peuter van school halen, eten geven, samen spelen, badjes geven, verhaaltjes vertellen en slapen leggen. Mijn vriend speelde hier een enorm grote rol in want hij nam alle zorg van onze oudste op zich. Romée sliep in het begin ook altijd als Philippa van school gehaald werd waardoor we extra "snoepjestijd"* hadden met haar.


Maar eens we onze draai vonden, hadden we een droomscenario. Romée dronk goed en liet er elke keer 3 a 4u tussen en vanaf 11 weken sliep ze door. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een goede eter en slaper. Daarnaast kan ze zich heel goed alleen entertainen in haar park, wipper of op de speelmat. Zolang ze in haar ooghoeken haar grote zus kan zien, is alles altijd goed.


Philippa was ook helemaal niet jaloers op haar zusje toe. Ze is de eerste weken echt wel stout geweest: geen huis mee te houden. Luisteren deed ze niet meer en ze haalde echt kattenkwaad uit om de aandacht te trekken. Maar na een paar weken is dit ook opgehouden. Van dag 1 was ze verliefd op haar kleine zus, ons zonnetje. Ze is er altijd mee bezig, flesjes geven, zusje vasthouden, ...

Als ik haar om half 4 van school ging halen, dan ging ze thuis in de zetel zitten en Paw Patrol kijken, terwijl ze haar zusje vasthad op haar schoot. Zo zat ze soms een uur in de zetel. Wanneer zusje weende, suste ze haar en zong ze "slaap kindje slaap". Romée werd hier heel rustig van en viel vredig in de armen van haar grote beschermende zus in slaap.

Ook lacht Romée ALTIJD! Als je haar wakker maakt, als je haar roept, als ze naar je kijkt, zelfs als je haar neusje met fysiologisch water moet schoonmaken, geeft ze je erna de grootste liefste lach. Dit maakt een slapeloze nacht of een volledig onder melk teruggegeven T-shirt, weer allemaal goed. Oh ja er zijn nachten dat de meisjes om de beurt wakker worden en ik elk uur van de klok gezien heb. Gelukkig zijn deze eerder zeldzaam.

Ook zijn we tot nu toe gespaard gebleven van microben en virussen maar daar kan natuurlijk snel verandering inkomen sinds de meisjes naar school en crèche gaan.

Ja we hebben het getroffen en genieten al 7 maanden van ons geweldig gezinnetje. Ik weet dat het niet bij iedereen van een leien dakje loopt. In mijn omgeving zijn er heel wat mama's die nog geen 3u na mekaar kunnen slapen en echt "op" zijn. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe ze het doen en heb enorm veel respect voor hen.


Als mensen me vragen hoe het is met 2 kinderen, dan antwoord ik hen: het is zwaar en ik kom soms handen en ogen te kort. Maar de liefde tussen die 2 zusjes, de extra knuffels en het schaterlachen van mijn 2 meisjes zijn allemaal redenen waarom ik zeg JA JA JA, het is het aller aller beste in de wereld.


*snoepjestijd: Is een term geworden in ons gezinnetje sinds er een zusje is bijgekomen. Wij noemen Philippa vaak snoepje, vandaar "snoepjestijd".


818 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara