• Lara

Tula in Siena

Bijgewerkt: 31 jul 2018

Begin juli brachten wij onze vakantie door in Toscane en als daguitstap stond Siena op de planning. Mijn inbox ontplofte vervolgens bijna met vragen over het op stap gaan zonder buggy maar met de draagzak. Dus ik kon niet anders dan even mijn ervaring te delen met jullie.

Zoals je in een vorige blog kan lezen, heeft mijn mama ALS. Hierdoor kan ze het huis niet meer verlaten zonder rolstoel. Met andere woorden: ik kan nooit met mijn mama en mijn dochter samen gaan wandelen. Een TULA was de oplossing. Waarom TULA? Omdat hij gewoonweg super fantastisch is. Voor ieder is dat natuurlijk anders en je moet het altijd eerst even proberen. Toen ik TULA testte was het meteen een match. Hierdoor kon ik Romée dragen zonder rugpijn (ergonomisch draagsysteem), zonder gesleep en het meest belangrijkste: terwijl ik met mijn mama op stap ben.

Ik ben er zo verliefd op geworden dat ik de draagzak steeds bij heb. Ook in Italië was dit nodig. Mijn vriend en ik zijn verzot op Siena en iedere keer als we in Italië zijn, willen we rondwandelen in deze prachtige stad. Vorig jaar hebben we dit met Philippa (toen 2 jaar) gedaan en de buggy. Het was een hele opgave. Overal zijn trappen, je kan nergens doorrijden want overal waar je kijkt zijn mensen, je kan er letterlijk over de koppen lopen. Dus dit jaar met 2 kids wilden we het anders aanpakken. Philippa heeft nooit graag in de buggy gezeten en Romée namen we dan mee in de TULA. Ja, ik heb gezweet maar ik had geen last van mijn rug, ik heb niet de hele tijd 'excuse me' moeten roepen, ... . Romée lag de hele tijd zalig te slapen in de draagzak en als het tijd was voor het flesje, begon ze wat te jammeren. In de schaduw de fles gegeven en hup weer verder. Ik hield de TULA aan als we gingen lunchen, als ik naar de wc moest en op het einde droeg ik mijn peuterpuber ook nog naar de auto.

Dragen heeft tal van voordelen:

- Het geeft je baby meer rust doordat ze worden afgeschermd door prikkels (doordat ze naar je toe worden gedragen).

- Ze voelen zich geborgen en dicht bij mama of papa. Dit versterkt de band tussen kind en ouder nog meer.

En je kan ze altijd kusjes geven!

- Je hebt je handen vrij dus kan je thuis gemakkelijk eten koken, opruimen, poetsen, ...

Buitenshuis is het makkelijk als je boodschappen gaat doen, oudste kind van de school gaat halen, shoppen, stad bezoeken, ...

- Ze worden blootgesteld aan meer visuele prikkels. Ze kunnen rondkijken en als ze moe zijn, vallen ze gewoon in slaap, lekker dichtbij mama of papa.

- En last but not least: je kan je draagzak makkelijk overal mee naar toe nemen.


https://www.babymatters.com/nl/onze-merken/tula/BT/1,108 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara