• Lara

Don't kill my pregnancy joy!

Bijgewerkt: 3 mrt 2019Exact 2 maand geleden werd ik voor de tweede keer mama. En wat ben ik deze keer blij dat ik van mijn buik verlost ben. Momenteel zijn er een aantal van mijn goede vriendinnen zwanger. Ik blik graag even terug naar de tijd dat ik een dikke buik had en mensen mij ongegeneerd commentaar gaven. Eens je zwanger bent, lijkt het wel alsof je mensen een wild card geeft om lekker alles te zeggen wat in hen opkomt. Of je nu een dikke of een kleine buik hebt, ze weten altijd wel iets origineel of kwetsend te zeggen waardoor je met je mond vol tanden staat.

31 weken zwanger van Philippa

Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik maar een minibuikje. Het duurde lang vooraleer mensen konden zien dat ik zwanger was. Ik vond dat heel jammer want ik had graag met mijn buikje gepronkt. Mensen vroegen me dan ook heel vaak: "Oei, eet jij wel? Je mag nu voor 2 eten." Na 7 maanden werd mijn buik eindelijk wat meer zichtbaar. Toen ik aan mijn laatste werkweek begon en dit verkondigde aan klanten, kreeg ik de opmerking: “Zo een kleine buik? Ben je zeker dat er niks mis is met je baby?”. Ik was er dagen slecht van en ik begon er natuurlijk ook door te twijfelen. Ook al waren de echo's goed.


34 weken zwanger van Romée

Mijn tweede zwangerschap was op alle vlakken anders. Mijn buik groeide snel en na 4 maanden kon ik eindelijk die langverwachte babybump showen. Na 14 weken wisten we ook het geslacht en dat mocht dan ook heel de wereld weten. We kregen een tweede meisje! We waren "over the moon". Nochtans is een koningswens toch een meisje én een jongen? Mensen gingen er dus van uit dat ik teleurgesteld zou zijn. “Hoe? Had je niet liever een jongen gehad?” Alsof het geslacht iets uitmaakt? Zolang die kleine spruit maar gezond op de wereld komt.


Iedereen is anders zwanger. Ik vind zwangere vrouwen trouwens ALTIJD mooi. Ze stralen, ook al voelen ze hen niet steeds al te best en hebben ze vaak te kampen met heel wat kwaaltjes. Vergelijken doet iedereen, maar nu wil ineens ook iedereen zijn mening geven.


Enkele typische opmerkingen:

- “Ik had niet zo een bruine streep onder mijn navel, hoor. Gaat dat wel weg?”

- “Je ziet er zo moe uit!”

- “Die "glow" blijft bij jou precies weg.”

- “Ik zie aan je gezicht dat je bijna gaat bevallen.” (geen idee wat mensen hiermee bedoelen, of hoe mijn gezicht er dan uitziet)


3 dagen voor ik beviel van Philippa

Ook een nadeel van een dikke buik is natuurlijk dat mensen te pas en te onpas aan je buik willen komen. “Oh, mag ik eens voelen?” Voor je hierop kan antwoorden, heb je al 2 onbekende handen op je buik. Later als de baby er eenmaal is, wil iedereen natuurlijk ook aan je kleine spruit komen. (lees: met ongewassen handen)
1,804 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara