• Lara

Weekendje weg: Lac d'Ailette

Soms moet je er gewoon even tussenuit knijpen. Weg van de dagelijkse rompslomp, drukte en taken. Wij gingen 2 weken geleden naar Center Parcs "Lac d'Ailette" in Picardië.

Wij proberen wanneer het ons lukt eens te genieten van ons gezin maar zoals jullie misschien ook wel weten of gezien hebben, houden wij ook van weekendjes weg met heel de familie. Familie staat hier enorm centraal en daar maken we maar al te graag veel tijd voor vrij.

Deze keer gingen we gewoon met ons viertjes. Een hele volksverhuis en geregel want we zitten ook met 2 katjes thuis die opvang nodig hebben. Met de auto is Picardië iets meer dan 3 uurtjes rijden. Ik ben al jaren niet meer in Center Parcs geweest. Ik denk zelf van toen ik student was en we zo'n huisje huurden met een hele hoop vrienden.


Bij aankomst was het 'whaauuw-gevoel' enorm groot. Het park ligt aan een meer en met de Canadese huisjes waan je je dadelijk ergens heel ver weg. De huisjes zijn vernieuwd en alles is tip top in orde. Wij hadden zicht op het meer wat het extra fijn maakten.


Verder is er in het park heel wat te doen. Wij gingen de volgende dag dadelijk naar de Aqua Mundo, een waterparadijs met glijbanen, waterpistolen, bubbelbad, ... Philippa wist niet wat ze eerst wou doen en holde van hot naar her. Er was heel wat volk dus met Romée gingen we ergens aan de kant zitten om wat te wennen aan het water.


Ook zijn er heel wat andere activiteiten zoals minigolf, waterfietsen, BALUBA indoorspeelparadijs, kinderboerderij, ponyrijden, workshops voor groot en klein en nog veel veel meer.


Het was prachtig weer dus de kinderen hebben uren gespeeld op de verschillende speeltuinen die zich in het park bevinden en op het strand. Op zondagochtend gingen we vroeg het meer verkennen met de elektrische boot. Heel spannend want Romée wou alleen maar over de boot hangen om te kijken naar het water en Philippa mocht zelf sturen.


Er is echt zoveel te doen, zowel bij goed als bij slecht weer. Je kan een golfkarretje huren om op het terrein te rijden maar wij deden alles te voet. 's Avonds aten we in het park zelf omdat onze kinderen doodmoe waren van al het spelen. Zo konden ze snel naar bed. De eerste dag hebben we zelf eten laten leveren aan ons huisje en dit lekker buiten op ons terras opgegeten terwijl de kinderen aan het slapen waren.


Zalig om er even tussenuit te zijn. Niet alleen tijd met je kleine monstertjes maar 's avonds ook echt tijd met ons tweetjes.

Een foto vertelt meer dan 1000 woorden: dus neem een kijkje naar ons heerlijke weekendje.
546 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara