• Lara

Ziekenhuisgelukjes

Het moest eruit. Ik voel me slecht en dat is OK. Eens de woorden in mijn hoofd beginnen rond te dwalen moet ik kunnen roepen, schreeuwen en praten. En vandaag moest het op Instagram. Onverbloemd, zoals het is, ook al is het dikke kut.


Vergeet alleen niet dat ik hier ook wel met mijn gat in de boter ben gevallen. Dat mag zeker niet onopgemerkt blijven.


10 dingen waarom een verblijf in een privé kamer in het grootste hotel in België toch een beetje luxe is:


- Je bent omringd door de allerliefste verpleegsters. Ok, ze zijn niet zo HOT als de mijne thuis maar ze zijn wel goud waard. Stuk voor stuk. Ze staan dag en nacht paraat met een smile. Hoe je reageert, hoe moe of lastig je bent, wat je ook wilt vertellen. Ze zijn er. Ze klagen niet, helpen waar ze kunnen en ze verzetten de wereld enkel alleen voor jou als ze de kans zien.


- Je bed wordt dagelijks opgemaakt en het is altijd spik en span in je kamer dankzij de lieve poetshulp.


- Dokters maken echt tijd om bij je langs te komen. Ze brengen vaak slecht nieuws, of toch in mijn geval. Maar ze doen het echt omdat het moet en dat het beste is. Al zouden ze het liever anders zien. Ook denken ze mee naar oplossingen om het dragelijk mogelijk te maken in deze zware Corona tijden.


- 1 belletje verwijdert van alles. Binnen een korte tijd staan ze hier om te helpen, bij te springen en er voor je te zijn.


- De wc is in je kamer. De rolstoelswings (twee keer draaien aan het wiel, en hup!); en ik zit in mijn perfecte badkamer. Eigenlijk het enige wat ik op een dag moet doen, is een paar keer naar daar rollen.


- Ze doen het denkwerk zelfs voor jou hier. Klop klop en ze staan hier met alle nodige medicatie die je moet nemen. Moet ik toch altijd even aan wennen als ik terug thuis ben. Ik laat me hier dan ook helemaal verwennen en vergeet de uren waarop ik wat moet nemen. Dat steek ik dan ook wel weer op mijn zwangerschapsdementie.


- Extra lekkers! De verpleegsters hebben hier een 'secret stash' van allemaal lekkernijen. Het gaat van koekjes, drankjes, smeersels op je boterham, ... Gisteren kreeg ik zelfs een ultralekkere extra van de verpleegster van dienst: twee echte Danette prinsenkoeken. Ja, het zit hem in de kleine gelukjes.


- Corona gooit roet in het eten en dat maakt het hier nu nog zwaarder. Ik begrijp dat ze het hier vaak naar hun hoofd geslingerd krijgen. Toch bekijken ze wat mogelijk is. Zowel dokters, vroedvrouwen, proffen en verpleegsters vormen een team. Daarvoor kan ik hen niet genoeg bedanken.


- De hubbie kan hier ook gratis blijven overnachten. Een verlengd weekend in eigen land!


- Last but not least: de briefing is hier top. Elke persoon die mijn kamer binnenwandelt om te helpen, verzorgen, ... is perfect op de hoogte van mijn situatie. Dat maakt het voor mij makkelijker. Soms zie ik dan wel helemaal geen verschil tussen wie wie is. Want ze zijn met velen en ze zijn allemaal top.


Hoe hard ik het niet zie zitten soms, ik zie de mooie goede dingen nog wel steeds. Het zijn de dingen die me nu echt rechthouden. Vooral de babbeltjes en het luisterend oor van iedereen die betrokken is, hoe groot of hoe klein ook. THEY ROCK!


34,411 keer bekeken9 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 Lara By Lara